Regne Unit
Internacional Europa 01/02/2024

Nou ferits en un atac amb àcid al sud de Londres

Una dona i els seus dos fills, víctimes directes de l'agressió comesa per un home que ha fugit i es troba en cerca i captura

2 min
Imatge de l'escena del crim, amb el vehicle abandonat, i amb les portes obertes, en què es desplaçaven les víctimes directes de l'atac.

LondresNou persones, entre les quals dos nens i tres policies, han estat traslladades a un hospital del sud de Londres després del que sembla, segons els primers indicis, un atac amb àcid, que ha tingut lloc a primera hora del vespre d'aquest dimecres. Una dona i els seus dos fills petits han sigut les víctimes directes de l'agressió, quan un home, que ha fugit tot seguit, els ha llançat una substància corrosiva mentre circulaven per l'avinguda Lesser, una via propera a la zona de Clapham Common. A l'escena dels fets, encara es pot veure un turisme blanc, de quatre, en què es desplaçava la dona i els dos petits. Que una dona i els dos fills que l'acompanyaven en el vehicle hagi rebut l'impacte directe de la substància que els ha llançat un home fa sospitar d'un crim masclista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tres adults més han patit ferides quan intentaven ajudar la dona i les criatures. En total, nou persones han estat ateses, cinc de les quals han sigut ingressades en un centre de trauma en estat greu. Tres altres de les víctimes han rebut assistència a un hospital local i l'altra ha sigut donada d'alta al lloc dels fets.

Segons les primeres informacions transmeses per la premsa local, el superintendent detectiu Alexander Castle ha afirmat que "mentre s'estan fent les proves per determinar quina és la substància, creiem que és una de corrosiva. S'ha vist un home fugint del lloc dels fets".

Si bé és molt d'hora per establir cap mena de conclusió, i es desconeixen les motivacions, els atacs amb àcid a Londres no són, lamentablement extraordinaris, encara que els darrers anys no se n'havien registrat o, si més no, denunciat cap. Però el 2016 el nombre d'agressions amb aquesta mena de substàncies van arribar a 454. I el 2015 van ser 261. Entre juny i juliol del 2017 també n'hi va haver, en el que va aparèixer com un fenomen de crim per imitació. L’augment quasi del cent per cent en un any va fer que el Regne Unit figurés, per exemple al costat de Bangladesh, entre els països amb una proporció més alta d'aquesta mena de violència en relació amb la població.

stats