Masclisme

Berlusconi, al seu equip de futbol: "Si guanyeu, us envio un autobús ple de prostitutes"

El líder de Força Itàlia, que forma part del nou govern italià, va voler incentivar d'aquesta manera els jugadors del Monza

ARA
1 min
Berlusconi amb els jugadors del Monza al sopar de Nadal d'ahir.

BarcelonaSilvio Berlusconi continua donant titulars a cop de masclisme. Dimarts va celebrar un sopar de Nadal amb els jugadors de l'equip del qual és propietari, l'AC Monza. Per incentivar-los els va oferir "un autobús ple de prostitutes" si guanyen un dels equips grans de primera divisió de la lliga de futbol italiana, a la qual han ascendit aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ex primer ministre italià, de 86 anys, que s'ha hagut d'enfrontar a la justícia per haver organitzat festes amb prostitutes menors d'edat, ha recuperat ara el seu escó, després de deu anys inhabilitat per frau fiscal. El seu partit, l'ultradretà Força Itàlia, forma part de la coalició de govern de la postfeixista Giorgia Meloni. El magnat va comprar l'equip el 2018.

El vídeo s'ha difós a través de Twitter. Davant la seva parella, Marta Fascina, i els jugadors, Berlusconi –micròfon en mà i mentre el filmen alguns càmeres professionals– exhibeix la cultura de la violació: "Hem trobat un bon entrenador, amable, capaç d'estimular els nostres nois. Jo també he donat un extra d'estimulació als nostres jugadors... Si guanyeu un dels grans equips, us envio un autobús de prostitutes al vestuari". La resposta dels assistents: una riallada.

Sota la presidència de Berlusconi, el Monza va pujar l'any passat a la Serie A, la màxima categoria del futbol italià, després de 110 anys. Al setembre va acomiadar l'entrenador, Giovanni Stroppa, i el va substituir per l'actual, Raffaele Palladino, que està aconseguint bons resultats i manté l'equip lluny de la zona de descens. Ara l'equip enfronta una represa difícil després de l'aturada pel Mundial: l'Inter visitarà el Monza el 7 de gener i l'equip de Berlusconi viatjarà a Torí el dia 29 per enfrontar-se a la Juve.

stats