Internacional 03/08/2021

Evacuats tres suburbis als afores d'Atenes per un nou incendi

Algunes persones haurien quedat atrapades entre les flames en un nou foc al sud d'Europa enmig d'una onada de calor

ARA
2 min
El foc crema davant una torre elèctrica a Varimbombi, nordest de la regió d'Àtica, a les perifèries d'Atenes

Un fort incendi ha cremat aquest dimarts cases, vehicles i locals comercials a la perifèria d'Atenes, i s'han evacuat tres suburbis a causa de l'expansió del foc enmig de la pitjor onada de calor en dècades de la capital grega amb temperatures pròximes als 40 graus. Les cendres han arribat fins al centre de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les flames han cremat habitatges i un campament i han arribat a la plaça principal del suburbi de Varibombi. Són a prop d'una base aèria i d'un monestir, segons informen mitjans grecs citats per Efe.

Encara no han transcendit dades sobre víctimes, però els mitjans grecs han informat de diverses trucades a la policia per part de ciutadans tancats en edificis i agents i bombers atrapats entre les flames mentre intentaven ajudar algunes persones a sortir dels seus vehicles.

El foc es va originar al migdia a prop del palau de Tatoi, que va ser la residència d'estiu de l'antiga família reial grega, i els barris residencials més pròxims han anat sent progressivament evacuats a mesura que el foc hi avançava. Entre els evacuats hi ha 80 nens que estaven en un campament infantil i també la vila olímpica construïda per als Jocs d'Atenes del 2004.

Desenes de poblacions poden patir talls elèctrics, ja que dos circuits s'han vist afectats per les flames, segons ha informat la principal empresa elèctrica.

Els canvis de direcció del vent poden dificultar les tasques d'extinció, segons ha assegurat el responsable de Protecció Civil de l'Àtica, Yorgos Patulis. Uns 350 bombers estan presents a la zona, amb 70 vehicles, cinc helicòpters, cinc hidroavions, així com voluntaris. Aquest mateix dimarts hi ha hagut incendis en altres zones del país, com l'illa d'Eubea, on dues aldees i diversos campaments d'estiu van ser evacuats, i a l'illa de Kos, on el foc amenaça una zona natural protegida i el santuari Asclepeion, el jaciment arqueològic més important de l'illa.

Els focs de la perifèria d'Atenes se sumen als de Turquia, Itàlia i a Catalunya les últimes setmanes.

stats