Internacional 17/05/2019

Expedientada una professora per un treball d'alumnes que compara Salvini i Mussolini

La docent ha estat suspesa durant dues setmanes per no "supervisar" la feina a l'aula

Ara
1 min
Salvini, en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna professora d'un institut de secundària de Palerm ha estat suspesa de feina durant dues setmanes per no haver supervisat un treball que van presentar tres dels alumnes en què es feia una comparativa de la dictadura de Benito Mussolini amb les polítiques migratòries del vicepresident italià, Matteo Salvini. La docent, Rosa Maria Dell'Aria, porta tres dècades en la docència i està a punt de jubilar-se, i ha assegurat que se sent "profundament ferida" pel tracte rebut de les autoritats educatives. Per contra, estudiants de la capital siciliana han donat suport a Dell'Aria i han anunciat mobilitzacions de protesta pel càstig rebut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El treball incloïa dues imatges molt semblants recollides en diaris italians. Una al costat de l'altra, en una fotografia del 1938 s'hi veia un vaixell ple a vessar de gent que il·lustrava l'entrada en vigor de la legislació racial de Mussolini, i en l'altra, una pastera plena de gent per il·lustrar el titular sobre el nou decret que facilita l'expulsió d'immigrants d'Itàlia que ha impulsat la coalició de la Lliga i el Moviment 5 Estrelles.

El cas de la professora ha aixecat polèmica a Itàlia, en plena campanya electoral per a les eleccions europees, en què el partit de Salvini, l'ultra la Lliga, surt com a clar favorit.

stats