Atac a Ucraïna
Internacional 13/08/2022

La Fiscalia d'Ucraïna denuncia que han mort més de 360 nens des de l'inici de la invasió

En total hi hagut 5.400 civils ucraïnesos morts en el conflicte

ARA
2 min
La central nuclear de Zaporíjia, a Ucraïna

BarcelonaLa Fiscalia de Menors ucraïnesa ha denunciat aquest dissabte que almenys 361 nens han mort i al voltant de 711 han resultat ferits en atacs perpetrats per Rússia des del començament de la invasió a Ucraïna a finals de febrer. La majoria de les víctimes infantils, comptant morts i ferits, s'han registrat a la regió de Donetsk, amb 375; la segueixen Khàrkiv, amb 198, i la regió de la capital, Kíiv, amb 116. A més, els bombardejos han destruït 2.328 institucions educatives, de les quals 289 han resultat completament enderrocades, segons el balanç recollit pel portal ucraïnès Censor.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cal recordar que més de 5.400 civils ucraïnesos han mort i més de 7.400 han resultat ferits a conseqüència de la invasió russa, segons el darrer balanç actualitzat de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, publicat el passat dilluns 8. No obstant això, tant les Nacions Unides com la Fiscalia d'Ucraïna temen que aquestes dades siguin inferiors a les xifres reals atesa la dificultat de recopilar informació durant el conflicte.

Combats a Donetsk

Paral·lelament, Rússia ha anunciat aquest dissabte una victòria militar a la localitat ucraïnesa de Peski, a la regió oriental de Donetsk, però el comandament militar de Kíiv ha negat que els russos controlin la zona. "L'agressor intenta trencar la nostra línia de defensa en direcció a Peski, però els combats segueixen", va informar l'estat major a través del seu compte a Facebook. Un portaveu de l'exèrcit rus ha assegurat aquest matí que les tropes havien pres el control de Peski, localitat de l'autoproclamada república separatista de Donetsk, que segons aquesta font hauria quedat "totalment alliberada".

Atacs a la central nuclear de Zaporíjia

A més, continua el temor per la seguretat de la central nuclear de Zaporíjia, la més gran d'Europa. Aquest dissabte, Rússia i Ucraïna es van tornar a acusar d'atacs a la instal·lació. La corporació atòmica ucraïnesa, Energoatom, ha acusat les tropes russes d'atacar la central i ha difós una entrevista amb un operari de la planta atòmica en què compara la situació amb la catàstrofe de Fukushima i lamenta que la comunitat internacional es limiti a manifestar la seva "profunda preocupació" pel que passa a la planta.

stats