Internacional 13/08/2015

La fiscalia sueca tanca part de les acusacions contra Assange

El fundador de Wikileaks ha assegurat que encara que se sobreseguin totes les imputacions no abandonarà l'ambaixada equatoriana a Londres

Efe
1 min
Julian Assange en una fotografia d'arxiu del 2014. JOHN STILLWELL/REUTERS

BerlínEls fiscals suecs encarregats d'investigar Julian Assange han anunciat aquest dijous que tancaran les acusacions d'assetjament sexual per haver prescrit. No obstant això, però, la fiscalia ha assegurat que continuaran les investigacions per l'acusació de violació, vigent fins al 2020.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats judicials van insistir en primera instància que l'acusat fos interrogat a Suècia, però a principis del 2015, cinc anys després que es formalitzessin les acusacions, van accedir que la declaració es pogués fer a Londres. El govern suec, però, no ha sigut capaç de negociar amb les autoritats equatorianes i s'ha quedat sense temps per presentar una acusació formal suficientment fonamentada.

Assange ha negat sempre totes les acusacions i ha explicat en diverses ocasions que va decidir refugiar-se a l'ambaixada equatoriana a Londres el 2012 per por de ser extradit als Estats Units i ser jutjat posteriorment per un tribunal estatunidenc per revelar documents classificats nord-americans.

Malgrat el tancament de les acusacions sobre assetjament sexual, Assange ha declarat que no te intenció d'abandonar l'ambaixada, encara que els càrrecs per violació també se sobreseguin.

stats