Internacional 14/09/2016

Una flotilla de dones salpa cap a Gaza per denunciar el bloqueig israelià

Una vintena d'activistes surten del port de Barcelona en dos velers amb destí a la franja

Cristina Mas
2 min
Els vaixells 'Amal' (Esperança) i Zaytoune (Oliva) han salpat del port de Barcelona

BarcelonaEls velers 'Amal' (Esperança) i 'Zaytouna' (Oliva) van han salpat aquest dimecres del port de Barcelona amb una vintena de dones a bord que creuaran el Mediterrani per solidaritzar-se amb els palestins de la franja de Gaza. L’última iniciativa de la coalició de la Flotilla de la Llibertat vol destacar el paper de la dona a la societat palestina, “columna vertebral de la resistència de tot un poble”, recordava en l'acte de comiat la periodista Teresa Aranguren.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

“Vaig a Gaza perquè hem de defensar els Drets Humans i perquè volem portar-hi el missatge de solidaritat de les dones d’arreu del món”, explicava a l’ARA l’activista Khaldija Abubakra minuts abans d’embarcar. En el primer tram fins a Ajaccio a Còrsega l’acompanyen la israeliana resident a Espanya Zohar Chamberlain, Ann Wright, excoronel nord-americana que es va oposar a la invasió de l’Iraq, o l’atleta turca Cigdem Topçugolu, vídua d’una de les víctimes de l’assalt israelià al Mavi Marmara el 2010.

Els vaixells han d’arribar a l’1 d’octubre i esperen que l’armada israeliana els abordi, com ha passat en les anteriors flotilles. “Si no podem arribar a la platja de Gaza, això haurà servit per recordar el patiment del poble palestí”, afegia Abubakra.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut sumar-se a l’acte de comiat i ha agraït el “compromís de coratge solidari i feminista” de les participants a la flotilla. Colau ha estat clara: “des de l’Ajuntament de Barcelona exigim la fi de l’ocupació i la defensa dels Drets Humans a Palestina” i ha denunciat el creixement de la islamofòbia i el racisme a Europa.

Després de deu anys de bloqueig i tres intervencions de l’exèrcit israelià, l’ONU alerta que el 2020 la franja de Gaza serà inhabitable per als 1,8 milions de palestins que hi viuen. Dones Rumb a Gaza denuncia també l’avenç de la colonització a Cisjordània.

stats