Internacional 30/12/2021

Ghislane Maxwell, l'amant de Jeffrey Epstein, culpable de tràfic sexual de menors

La milionària britànica pot passar la resta de la seva vida a la presó

ARA
3 min
Il.lustració del moment del judici en què Maxwell és escortada després del veredicte de culpabilitat

BarcelonaLa britànica Ghislaine Maxwell, examant i mà dreta del magnat Jeffrey Epstein, ha sigut trobada culpable de tràfic sexual de menors, entre altres delictes, aquesta matinada de dijous per un jurat de Nova York. En el procés s'han sentit els testimonis de quatre noies que han declarat que van ser contractades i enganyades per la dona perquè anessin a algunes de les mansions propietat d'Epstein, on en van abusar sexualment quan eren menors d'edat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'examant d'Epstein, el depredador sexual estatunidenc que es va suïcidar a la presó després de ser condemnat per abús de menors (entre els quals nenes de 14 anys), va ser detinguda el juny del 2020. El fiscal de Manhattan, Damian Williams, ha declarat després del veredicte que "el jurat ha trobat culpable de manera unànime Ghislaine Maxwell d'un dels pitjors crims imaginables: facilitar i participar en l'abús sexual de criatures. Crims que va cometre amb el seu company i coconspirador durant molts anys, Jeffrey Epstein".

Maxwell, de 60 anys, també és culpable dels delictes de transport de menors per al tràfic sexual o de conspiració en tràfic de menors. Només pel càrrec de tràfic de menors la britànica s'exposa a una pena de 40 anys de presó. La sentència encara no ha estat dictada. Segons els testimonis, la dona ha assistit impassible a la lectura del veredicte mentre els membres del jurat, un per un, es passaven el micròfon per confirmar la unanimitat de la decisió.

Una de les testimonis, Jane, va relatar en el judici que Epstein va començar a abusar-ne sexualment quan tenia 14 anys, fins als 16, i que en algunes ocasions Maxwell havia presenciat o participat en els abusos: "Hi havia mans per tot arreu", va dir. Una altra de les víctimes, Kate, va dir que va conèixer Maxwell a París el 1994, quan tenia 17 anys, i que va ser ella qui li va presentar Epstein i unes setmanes més tard li va demanar que li anés a fer un massatge perquè la seva terapeuta havia cancel·lat la cita. La noia va explicar que Maxwell la va portar fins a l'habitació on Epstein l'esperava vestit amb un barnús, i que va marxar i els va deixar sols. Els contactes sexuals van continuar durant uns quants anys.

"Em va dir que tenia un cos esplèndid per a Epstein"

Carolyn va relatar com va conèixer Maxwell quan tenia 14 anys a la seva mansió de Palm Beach, on va acudir "més d'un centenar de vegades" fins als 18 anys, i va testificar sobre com la britànica en va abusar un dia quan preparaven una taula de massatge. "Jo estava despullada, em va magrejar i em va dir que tenia un cos esplèndid per a Epstein i els seus amics".

Annie Farmer, l'única de les quatre que va voler testificar amb el nom i cognoms reals va relatar que Maxwell li va fer un massatge quan només tenia 16 anys al ranxo de Nou Mèxic propietat d'Epstein. La noia, germana petita d'una pintora que treballava per a Epstein, va conèixer el magnat en una visita a Nova York, i ell li va fer tocaments quan miraven una pel·lícula. Un any després la seva mare va obligar-la a anar al ranxo, al pensar-se que Epstein havia organitzat una activitat de formació per a estudiants de secundària. Allà Maxwell li va fer un massatge als pits totalment despullada.

Farmer ha celebrat al conèixer la sentència que el jurat "hagi reconegut el patró de comportament depredador". "Espero que això porti consol a tothom que el necessita i que quedi clar que ningú està per sobre de la llei: que fins i tot els que tenen molt poder i privilegis han de retre comptes quan abusen sexualment de noies", ha dit. Virginia Giuffre, impulsora de la denúncia contra la parella, ha celebrat que s'hagi "fet justícia": "Havent viscut amb els horrors de Maxwell, el meu cor està amb les moltes altres noies i joves que han patit a les seves mans i a qui ha destrossat la vida". Els advocats de Maxwell recorreran la sentència.

stats