Internacional 27/09/2019

Greta Thunberg: "Fem massa soroll i ens volen silenciar"

L'activista sueca Greta Thunberg diu que els que li fan burla és perquè "se senten amenaçats"

Sònia Sánchez
2 min
Greta Thunberg en la manifestació de Montreal (Canadà) en la jornada de vaga mundial pel clima.

BarcelonaDesprés del seu contundent discurs davant de l’ONU de dilluns passat, l’activista sueca de 16 anys, Greta Thunberg, ha tornat a ser el blanc de crítiques i burles de molts adults, inclòs el president dels Estats Units, Donald Trump. Per això, durant la vaga mundial pel clima que el seu moviment, Fridays for Future, ha impulsat aquest divendres, la jove s'ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Suposo que senten que la seva visió del món o els seus interessos o el que sigui estan amenaçats per nosaltres, i ens ho hauríem de prendre com un afalac, perquè estem tenint molt d’impacte. Estem fent massa soroll i ens volen silenciar", ha dit Thunberg just abans de participar en la manifestació pel clima a Mont-real, al Canadà.

"No entenc com els adults escullen burlar-se de nens i adolescents només perquè actuen d’acord amb la ciència", ha dit la noia, que va concloure que el nerviosisme que demostren aquestes burles hauria de considerar-se com un "afalac" per al moviment climàtic en general.

La jove sueca va encapçalar la marxa pel clima de Mont-real al costat de diversos joves de les comunitats indígenes canadenques, i es va felicitar per l’èxit que al llarg del dia havien tingut les manifestacions climàtiques en desenes de ciutats d’arreu del món, tant a l’Àsia com a Oceania, Europa i Amèrica.

"És molt emocionant veure les imatges i vídeos d’arreu del món: les vagues han tingut molt d'èxit avui", deia Greta Thunberg des de l’escenari instal·lat a Mont-real, davant de milers de joves i adults, estudiants i treballadors units per reclamar accions contra l’emergència climàtica.

Abans de la manifestació, Greta Thunberg es va reunir amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, durant uns 15 minuts. "Està clar que no està fent prou, i aquest és un problema enorme. Li he dit el mateix que dic a tots els governants: que escoltin la ciència i actuïn d’acord amb ella", va explicar.

El mateix Trudeau va explicar la “meravellosa conversa” que havia tingut amb l’activista sueca, en què havien parlat de “fer més, molt més” contra l’emergència climàtica. “Li he agraït l’enorme quantitat de gent que ha mobilitzat la seva crida a l’acció”, va admetre el mandatari.

Trudeau, que s’enfronta de nou al judici de les urnes en menys d’un mes, va arribar al poder amb molts compromisos climàtics, però en aquest temps també ha aprovat l’expansió de l’oleoducte més gran de l’oest del Canadà. Ara, enmig de diverses polèmiques polítiques que fan perillar la seva reelecció, es presenta als nous comicis amb la promesa de plantar 2.000 milions d’arbres.

stats