Internacional 26/04/2015

'Hackers' russos van accedir a correus electrònics d'Obama, segons el NYT

Els pirates informàtics van accedir al sistema de comunicació no classificada del departament d'Estat dels EUA però no van vulnerar els servidors amb comunicacions secretes

Efe
1 min
La doctrina Obama i l’Iran

WashingtonPirates informàtics russos van accedir l'any passat a correus electrònics no classificats del president nord-americà, Barack Obama, segons han informat funcionaris del govern nord-americà al diari 'The New York Times'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els 'hackers' també van accedir al sistema de comunicacions no classificades del departament d'Estat dels EUA, encara que no van vulnerar els servidors amb comunicacions secretes, segons ha publicat aquest diumenge el rotatiu.

La Casa Blanca va reconèixer al març la intrusió, però hi ha tret importància i ha assegurat que la informació classificada no havia estat vulnerada.

Les fonts citades pel NYT asseguren que servidors sensibles, com els que gestionen els missatges que el president i els seus assessors intercanvien en els seus telèfons mòbils, no es van veure compromesos.

No obstant això, les xarxes no classificades a les quals van accedir els pirates russos contenen intercanvis de correus electrònics amb diplomàtics, sobre moviments de personal, horaris del president, negociacions i projectes de llei que poden ser sensibles.

stats