Internacional 12/08/2015

Hillary Clinton entregarà el correu electrònic personal al departament de Justicia nord-americà

L'FBI s'encarregarà de determinar si la seguretat dels documents d'interès nacional enviats es va veure compromesa

Efe
2 min
Hilary Clinton en una conferència sobre abús de substàncies a Knee, New Hampshire. BRIAN SNYDER/REUTERS

WashingtonL'exsecretària d'Estat dels Estats Units i precandidata a la Casa Blanca pel partit demòcrata, Hillary Clinton, entregarà el seu servidor de correu electrònic personal al departament de Justícia, segons ha indicat a la CNN el seu portaveu, Nick Merrill. A més del compte de correu, l'advocat de la candidata lliurarà a la justícia estatunidenca un llapis de memòria amb correus electrònics oficials corresponents a la seva etapa com a secretària d'Estat. "Clinton s'ha compromès a cooperar per la seguretat del govern. Si hi ha més dubtes, seguirem donant respostes", ha indicat Merrill.

El diari nord-americà 'The Washington Post', ha assegurat que el Buró Federal d'Investigació (FBI) està comprovant la seguretat de la configuració del compte de correu electrònic personal per assegurar-se que no ha estat exposat a atacs per part de pirates informàtics. El govern dels Estats Units prohibeix l'enviament d'informació classificada a través de xarxes que no siguin oficials, per la seva falta de seguretat i pel potencial perill que pot suposar la intercepció.

El cas va sortir a la llum el passat març després que es conegués que Clinton va fer servir el compte personal per enviar correus electrònics oficials d'interès nacionalClintonva fer servir el compte personal per enviar correus electrònics oficials d'interès nacional. L'oposició va reaccionar immediatament posant en dubte la transparència de la llavors secretària d'Estat. Davant aquestes acusacions, el Congres dels Estats Units va decidir obrir una investigació i, en defensa, Clinton va entregar 55.000 pàgines del seu correu electrònic al departament d'Estat, perquè les revisessin i les publiquessin.

Ha sigut precisament aquest òrgan del govern estatunidenc que ha assegurat que els correus haurien de ser classificats com a "top secret", malgrat l'autora ha assegurat sempre que no contenien informació confidencial. La successora d'Obama en la cursa per la presidència a la Casa Blanca ha accedit a testificar el proper 22 d'octubre davant la Cambra de Representants per parlar sobre l'ús del correu electrònic personal per assumptes d'Estat.

stats