Hollande alerta que "l'amenaça de nous atacs es manté alta"

El president francès defensa les mesures restrictives que ha acordat el govern per acabar amb el jihadisme

El president francès, François Hollande, ha assegurat en el seu tradicional discurs de Cap d'Any que "l' amenaça de nous atacs" es manté "en el seu nivell més alt" al país. "No hem acabat amb el terrorisme", ha insistit el líder socialista, que ha canviat l'escenari habitual del seu despatx per la sala de Napoleó III de l'Elisi.

La capital francesa ha celebrat sense incidents i amb molta vigilància policial i militar el pas de l'any 2016. França ha tancat un "terrible 2015", en paraules d'Hollande, que va començar amb els atemptats contra la revista 'Charlie Hebdo' i el restaurant jueu, a principis de gener, i ha acabat amb les 130 víctimes mortals de la sala Bataclan del passat 13 de novembre i que mantenen París sota l'estat d'excepció.

El president ha aprofitat per defensar els canvis a la Constitució que proposa el govern de Manuel Valls per lluitar contra el jihadisme, i en especial el projecte de r etirar la ciutadania francesa als terroristes nascuts a França que tinguin doble nacionalitat. El controvertit pla ha dividit el mateix executiu socialista, perquè hi ha un sector que entén que la mesura sobrepassa els límits dels drets individuals. "Vaig prendre una decisió en consciència que era proporcional al que França ha patit", s'ha justificat Hollande.

Pel que fa a la campanya militar que París encapçala a Síria i l'Iraq per acabar amb "l'origen del mal", el president ha assegurat que l'ofensiva aèria està resultant positiva i, en aquest sentit, ha afirmat que el s jihadistes estan perdent el control de territoris.