Internacional 17/01/2014

Hollande visita, sis dies després, la primera dama a l'hospital

El president va prometre dimarts aclarir la seva situació sentimental abans de l'11 de febrer, quan comença un viatge oficial als Estats Units al qual Trierweiler està convidada en qualitat de primera dama

Agències
4 min
El president francès, François Hollande, aquest dijous a l'Elisi / EFE

ParísFa una setmana que es va destapar l'afer sentimental que el president francès, François Hollande, manté amb l'actriu Julie Gayet. Quan la relació va sortir a la llum pública la parella sentimental del president, la periodista Valérie Treirweiler, va ingressar en un hospital parisenc, on encara continua, afectada d'una crisi nerviosa. Aquest dijous va rebre, per primera vegada, la visita d'Hollande, la imatge del qual ha patit un fort revés segons confirmen les últimes enquestes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fet que el president hagi trigat gairebé una setmana a visitar la seva companya sentimental ha estat motiu de tota mena d'interpretacions i crítiques a la premsa francesa, on s'ha obert la veda a la tradicional censura sobre la vida sentimental dels polítics. Segons l'entorn de Treirweiler, el fet que passessin els dies sense que Hollande visités la seva parella ha estat un factor agreujant en el seu estat d'ànim. Segons l'entorn presidencial, en canvi, han estat els metges els que han recomanat que Treirweiler no rebés visites, per poder-se recuperar completament en un ambient tranquil i sense emocions que la pertorbin. La premsa especula amb la possibilitat que la periodista ingressés a l'hospital després d'haver consumit una dosi "excessiva" de tranquil·litzants.

Fins dijous, el president s'havia comunicat amb la seva parella per telèfon i a través de missatges de text, i li havia enviat també flors i bombons. Els metges, però, li havien vetat la seva presència. Segons la revista del cor 'Gala', Trierweiler els ha fet saber que no va ser ingressada per un "excés de medicaments", sinó per sotmetre's a una cura de repòs.

La revista 'Voici' va anunciar dijous en el seu compte de Twitter que la socialista Ségolène Royal, excompanya d'Hollande i mare dels seus quatre fills, l'havia visitat també aquesta setmana, però la notícia va ser desmentida per les dues parts. "Girar full i tornar a la feina. Les afirmacions de 'Voici' són totalment falses", va dir Royal a Twitter, negant una trobada que també ha estat desmentida per persones properes a la primera dama.

Una relació que fa tres anys que dura

L'escàndol sobre la relació entre Hollande i Gayet es remunta a l'any 2011, segons una nova exclusiva de la revista 'Closer', la mateixa que va destapar l'afer. Això voldria dir que la parella mantenia relacions abans de l'arribada d'Hollande a l'Elisi, on resideix oficialment amb Trierweiler. La primera trobada, segons el setmanari, va estar propiciada per Ségolène Royal.

'Closer' diu que l'actriu va passar a ser una habitual en els mítings d'Hollande. Aquestes reunions públiques van derivar en una relació "més íntima", que comptava amb llocs habituals de trobada: el primer, en els locals de la productora de Gayet, va acabar sent substituït perquè el porter de l'edifici va intentar fotografiar-los. La parella solia trobar-se també en el domicili de l'actriu, segons la revista, i posteriorment a l'apartament del carrer Cirque en què el fotògraf de 'Closer' va captar les anades i vingudes i va acabar fent públic un rumor que circulava des de feia mesos.

La visita d'Hollande al rodatge del film de Gayet 'Amés de papier' va fer que els rumors acabessin arribant a Trierweiler. Mig França n'anava plena: en una entrevista a la televisió un dels actors del film, Stéphane Guillon, va dir: "El president adora la pel·lícula, la seva dona no tant!".

Una amiga de la que, si més no oficialment, encara és primera dama ha afirmat a 'Le Parisien' que la periodista seguia pensant fins fa poc que la seva relació amb Hollande no s'havia trencat, però l'exmarit de Gayet, Santiago Amigorena, ha deixat caure que la relació entre l'actriu i el president està completament assentada. "Julie està molt tranquil·la amb tot això i molt segura", ha declarat Amigorena a Europe 1.

Trencament posposat

El cert és que, mentre la que els francesos ja anomenen 'segona dama' se sent "tranquil·la i segura", Trierweiler segueix ingressada a l'hospital parisenc de la Salpêtrière, encara amb "fatiga nerviosa extrema". L'Elisi es va plantejar difondre el cap de setmana passat un comunicat en què s'anunciava la seva ruptura amb Trierweiler, segons va revelar dijous el diari 'Le Parisien', però l'hospitalització de la primera dama per sotmetre's a una "cura de repòs" va fer canviar els plans.

Segons les noves revelacions de 'Closer', Hollande ja coneix els membres de la família de Gayet i va passar amb l'actriu els passats 30 i 31 de desembre i els dos primers dies de l'any, dates a les quals es remunten les fotos que van treure a la llum la relació.

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa revista va ser la que, el 2007, va publicar les primeres fotografies de Trierweiler i Hollande durant un viatge al Marroc, confirmant una relació sobre la qual s'havia començat a rumorejar el 2003, quan el llavors primer secretari del Partit Socialista estava amb Royal. Royal i Hollande es van separar –sentimentalment, ja que no estaven casats– després de les presidencials del 2007. Aquell mateix any Trierweiler va iniciar els tràmits de divorci, però no va aparèixer al costat d'Hollande públicament fins al 2010, any en què el socialista la va definir com "la dona de la meva vida".

Ni Hollande ni Gayet han desmentit la relació, i mentre ell s'ha limitat a lamentar la violació al seu dret a la intimitat, ella ha decidit denunciar la publicació i reclamar 50.000 euros per danys i perjudicis, més 4.000 euros per les costes del procés, previst per al 6 de març. El president va prometre aquest dimarts aclarir la situació abans de l'11 de febrer, dia de l'inici d'un viatge oficial als Estats Units al qual Trierweiler està convidada, en qualitat de primera dama.

La imatge personal d'Hollande, afectada

La imatge d'Hollande s'ha vist greument afectada des que es va fer pública la seva relació amb Gayet. Només un 29% dels francesos el defineixen com a "sincer", quan fa nou mesos la xifra arribava al 43%, segons una enquesta feta pública aquest divendres.

stats