BÈLGICA
Internacional 26/08/2017

Un home ataca dos militars a Brussel·les amb un ganivet

Esther Herrera
2 min
La gent passeja pel lloc on s'ha produït l'atac contra dos soldats

Brussel·lesUn home de nacionalitat somali va atacar ahir al vespre dos militars al centre de Brussel·les amb un ganivet. L’atacant va ser “neutralitzat” i traslladat a l’hospital, greument ferit, on va morir poc després. La situació es va poder controlar ràpidament. La policia considera l’incident un “atac terrorista”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La identitat de l’atacant no va transcendir ahir, tot i que la policia va assegurar que “no era conegut pels serveis antiterroristes”. Segons la premsa local es tractava d’un home d’aproximadament 30 anys, i segons els testimonis va cridar Al·lahu-àkbar (Al·là és el més gran!) abans d’atacar els militars. Els fets van tenir lloc poc després de les vuit del vespre al centre de Brussel·les, al bulevard Émile Jacqmain, molt concorregut perquè és una zona propera a una sala de cinema i amb molts restaurants i bars.

“S’ha neutralitzat ràpidament l’atacant”, va explicar ahir la policia. “Es tracta d’un fet aïllat”, va explicar l’alcalde de la capital, Philippe Close, que va assegurar que de moment es manté l’alerta terrorista al nivell 3 sobre 4 i es descarta apujar-la. La policia va demanar que es tornés ràpidament a la calma i va descartar la cancel·lació de cap dels esdeveniments que tenien lloc ahir a la nit a la ciutat. “La investigació passa ara a mans de la fiscalia federal”, va aclarir Close. Els militars van ser ferits lleument, un a les mans i l’altre en una galta.

Els militars patrullen pels carrers de Brussel·les des dels atemptats del 13 de novembre del 2015 a París, tot i que van començar a vigilar molts edificis i ambaixades a principis del 2015, després dels atacs a Charlie Hebdo i al supermercat Hyper Cacher. La seva presència, tot i que s’ha reduït lleugerament els últims mesos, és ben visible en molts llocs de la ciutat. “Tot el nostre suport als nostres militars. Els nostres serveis de seguretat segueixen atents”, va piular el primer ministre, Charles Michel.

No és la primera vegada que Brussel·les pateix un atac d’aquestes característiques. El 20 de juny passat un home va intentar perpetrar un atemptat terrorista a l’estació Central, també al centre de la capital belga. L’atacant, que va provocar una petita explosió amb una maleta que duia, no va causar ferits. Després també va intentar atacar un militar, però finalment va ser abatut.

stats