Internacional 15/10/2014

La polèmica del 'drone' posa en perill la visita del primer ministre albanès a Belgrad

El sobrevol de l'aparell amb la bandera de la Gran Albània revifa les tensions diplomàtiques

Agències
1 min

BarcelonaEl clima de nacionalisme i extremisme viscut ahir quan un 'drone' va sobrevolar

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les tensions històriques entre Albània i Sèrbia es van tornar a fer palpables ahir, quan el partit de classificació per a l'Eurocopa a Belgrad es va haver de suspendre pels incidents protagonitzats per l'afició sèrbia en veure sobrevolar un 'drone' amb la bandera de la Gran Albània.

Tot i que els fans albanesos tenien prohibida l'entrada per evitar aldarulls, l'avió pilotat per control remot va aparèixer a l'estadi, provocant la ira dels aficionats serbis i enfrontaments a la grada i a la gespa.

El ministre d'Exteriors serbi va acusar dels fets Olsi Rama, germà del primer ministre albanès, que observava el partit des de la tribuna d'autoritats de l'estadi. Segons informacions de Belgrad, va ser detingut i interrogat perquè se sospitava que era ell qui teledirigia el 'drone'. Una acusació, però, que Olsi nega, i afirma que no ha "utilitzat un 'drone' en la seva vida" i que no va ser detingut sinó "apartat".

Un grup d'aficionats albanesos s'ha atribuït el vol del 'drone', que ha fet reviure les tensions entre els dos països, que van tenir el seu punt àlgid

stats