Internacional 15/08/2015

El líder de l'Estat Islàmic va violar diverses vegades la cooperant dels EUA Kayla Mueller

La jove de 26 anys, morta després del captiveri per part del grup terrorista, "va ser torturada i era propietat d'Abu Bakr al-Baghdadi", segons van explicar les forces antiterroristes als pares de la víctima 

Efe
1 min
Imatge de la cooperant segrestada per l'EI que hauria mort. REUTERS

WashingtonL'autoproclamat califa de l'Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Baghdadi, va violar en diverses ocasions la cooperant nord-americana Kayla Mueller, de 26 anys, quan era captiva del grup i abans que morís a principis d'aquest anyLa família de Mueller, natural d'Arizona, va explicar aquest divendres a les cadenes ABC i NBC que agents de les forces antiterroristes els van revelar al juny que Kayla va ser "violada en repetides ocasions per Al-Baghdadi". "El govern (dels EUA) ens va dir que Kayla va ser torturada, que era propietat de Baghdadi", han dit aquest dissabte els seus pares, Carl i Marsha Mueller, a ABC News.

Va ser Al-Baghdadi en persona qui va portar la cooperant, capturada l'agost de 2013, quan sortia d'un hospital a la ciutat siriana d'Alep, a casa d'un altre dirigent de l'EI, Abu Sayyaf, que va resultar mort en una operació de les forces especials dels Estats Units al maig. El 10 de febrer de 2015 el govern dels EUA va confirmar la mort de Mueller, després que l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) comprovés l'autenticitat d'unes fotografies enviades a la família de la jove en un correu electrònic per part dels jihadistes.

La versió de l'EI és que Mueller va morir en els bombardejos llançats a Síria el 6 de febrer per les forces aèries de Jordània com a represàlia per l'anunci de l'assassinat del pilot jordà Muaz Kasasbeh. No obstant això, les autoritats nord-americanes no van oferir detalls del lloc ni les circumstàncies de la mort de la jove cooperant.

stats