Israel
Internacional 18/12/2011

Israel allibera 550 presos palestins en la segona fase de l'intercanvi pel soldat Guilad Shalit

Només dos dels presos tenen delictes de sang i la majoria formen part del moviment Al Fatah del president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas.

Efe
1 min
Un palestí reparteix caramels per celebrar l'intercanvi a Khan Yunis, al sud de Gaza / REUTERS

JerusalemIsrael ha alliberat aquest diumenge 550 palestins en la segona fase de l'intercanvi de presos pel soldat Guilad Shalit, alliberat fa dos mesos després de passar cinc anys segrestat per milícies palestines.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Només dos d'ells tenen delictes de sang. Aquesta segona llista de reclusos, que inclou també dos presos de Jerusalem Est i dos jordans, ha estat feta per Israel, tal i com marcaven els terminis de l'intercanvi, i no inclou membres de Hamàs.

La majoria dels presos estaven condemnats com a màxim a cinc anys i molts d'ells estaven a punt de complir condemna. 300 formen part del moviment nacionalista Al Fatah, encapçalat pel president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas. Així ho havia recomanat l'exèrcit israelià per reforçar la imatge d'Abbas –que aposta a la negociació amb Israel– en detriment de la de Hamàs, la part més beneficiada de la primera part de l'intercanvi.

A l'octubre, Israel va alliberar 477 presos palestins a canvi del soldat Shalit.

stats