Guerra entre Israel i Palestina

Israel torna a atacar palestins que esperaven ajuda humanitària

Hamàs anuncia la mort d'un ostatge israelià per la manca de menjar i medicines

ARA
2 min
Distribució de menjar a desplaçats palestins a la ciutat de Rafah, a la franja de Gaza.

BarcelonaAlmenys 19 palestins han mort i 23 més han resultat ferits aquest dissabte en un atac israelià contra una rotonda de la ciutat de Gaza on es concentraven desenes de persones que esperaven l’arribada d’un comboi amb ajuda humanitària, segons han informat fonts del ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs. “Els tancs de l’exèrcit israelià han obert foc amb les seves metralladores contra els famolencs que esperaven sacs de farina i ajuda”, han detallat aquestes fonts. 

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L’atac ha tingut lloc en un dels accessos a la ciutat de Gaza, on en les últimes setmanes han mort desenes de persones en circumstàncies similars, o sigui, esperant l’arribada de menjar. Segons Hamàs, més de 400 palestins haurien perdut la vida en atacs israelians contra combois humanitaris, magatzems amb ajuda o punts on es distribuïa menjar.

Israel només accepta l’entrada d’ajuda humanitària a la franja de Gaza amb comptagotes, malgrat que la majoria de la població està a punt de patir inanició per la manca d’aliments. De fet, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha fet referència a aquesta situació aquest dissabte i l’ha qualificat d’“ultratge moral”. “Una llarga filera de camions d’auxili bloquejats en un costat de la frontera, i la llarga ombra de la fam a l’altre costat. Això és més que tràgic”, ha lamentat.

Mor un altre ostatge

De fet, Hamàs ha anunciat aquest dissabte la mort d’un dels ostatges israelians que manté retinguts a causa de la falta de menjar i medicines, segons ha argumentat. Es tractaria de Yehiv Buchataf, de 34 anys. El grup terrorista també ha advertit que altres ostatges estan malalts i necessiten tractament urgent. “Anteriorment, havíem advertit que els presoners de l’enemic pateixen les mateixes condicions que pateix el nostre poble, de fam i privacions, per la falta d’aliments i medicines”, ha indicat Abu Obeida, portaveu de les Brigades Al-Qasam, el braç armat de Hamàs. Dels 253 israelians segrestats per Hamàs el 7 d’octubre, 130 continuarien a la Franja, encara que es creu que una trentena haurien mort.

D’altra banda, el Consell de Seguretat de l’ONU ha ajornat fins a la setmana vinent la votació d’una nova resolució sobre Gaza, malgrat que tenia previst reunir-se de forma excepcional aquest dissabte per fer-ho.

stats