Internacional 01/02/2019

Itàlia bloqueja el vaixell 'Sea-Watch 3' per "irregularitats tècniques"

L'ONG denuncia que es tracta d'una estratègia per evitar que continuïn la seva feina de rescat

Ara
2 min
Imatge del vaixell 'Sea Watch 3' mentre arribava dijous al port de Catània.

BarcelonaItàlia ha bloquejat el vaixell de rescat de l'ONG alemanya Sea-Watch, que aquest dijous va desembarcar els 47 migrants al port de Catània després de dotze dies bloquejats enmig del Mediterrani. Les autoritats italianes han apuntat aquest divendres que l'embarcació ha sigut retinguda perquè han detectat una sèrie d'irregularitats.

En concret, la Guàrdia Costanera italiana ha apuntat que durant la inspecció de la nau 'Sea-Watch 3' han localitzat "una sèrie d'irregularitats relatives a la seguretat en la navegació i al respecte de la normativa sobre protecció del medi ambient marí".

Quatre de les persones rescatades pel 'Sea Watch 3' arriben al port de Catània.

Segons han explicat des de Roma, el vaixell no podrà salpar fins que no s'acabi aquesta investigació i es garanteixi la resolució d'aquests problemes.

"Una clara pressió política"

Segons la mateixa Guàrdia Costanera italiana, les irregularitats –sense donar més detalls– es van detectar mentre els inspectors d'aquest cos i un grup d'especialistes de la Capitania del Port de Catània van pujar a bord de la nau per verificar les seves condicions tècniques després del desembarcament dels migrants rescatats al Mediterrani central.

L'ONG ha lamentat aquesta decisió i ha respost que, "en realitat, s'està buscant un pretext tècnic per posar fi a les activitats de salvament al mar".

"Hi ha una clara pressió política", han reiterat des de l'organització humanitària, en referència a la nova política antiimmigració del nou govern italià, encapçalat pel xenòfob Matteo Salvini, que, obertament, ha acusat aquestes ONG de "criminals" i de ser còmplices de les màfies que trafiquen amb persones.

Des que va arribar al govern, Salvini ha iniciat una particular lluita per impedir les arribades de migrants a Itàlia a través del Mediterrani.

stats