Internacional 06/09/2018

El Japó reconeix per primer cop la mort per càncer d'un treballador de Fukushima a causa de la radiació

L'home, d'uns 50 anys, va treballar a la central nuclear fins quatre anys després del desastre

Ara
1 min
Residents de l'àrea propera a la zona d'evacuació de Fukushima, en un test de radiació / GETTY

BarcelonaMés de set anys després de la catàstrofe, el govern del Japó ha reconegut per primera vegada la mort d'un treballador de la planta nuclear de Fukusima per un càncer a causa de l'exposició a la radiació derivada de l'accident provocat pel terratrèmol i el tsunami del març del 2011. El sinistre va causar 15.000 víctimes mortals.

Segons les informacions recollides per la cadena de televisió NHK, el treballador mort, d'uns 50 anys, tenia entre les seves funcions mesurar els nivells de radiació a les instal·lacions immediatament després del succés. L'home va treballar a la central fins al 2015, i posteriorment se li va diagnosticar un càncer de pulmó que li va provocar la mort. Els ministeris de Sanitat i Treball no han revelat la data de la defunció.

Les autoritats havien confirmat prèviament que un total de quatre treballadors de la central havien tingut leucèmia i càncer de tiroide a causa de l'exposició a la radiació, si bé aquesta és la primera mort reconeguda per Tòquio.

L'11 de març del 2011 un sisme de magnitud 9,1 va provocar un tsunami que va deixar més de 18.500 afectats i va causar un accident a la central de Fukushima, el més greu després del de Txernòbil tres dècades abans. La reconstrucció de les instal·lacions nuclears encara s'allargarà durant molts anys, i una part de la regió de Fukushima segueix sent inhabitable a causa de l'elevada radiació que hi ha.

stats