Internacional 09/01/2015

Els jihadistes s'havien reivindicat als mitjans francesos abans de morir

El segrestador del supermercat de París ha afirmat que s'ha coordinat amb els germans Kouachi i que "obeïa el califa de l'Estat Islàmic"

Ara
1 min

BarcelonaEl canal francès de televisió BFMTV ha pogut contactar amb els jihadistes francesos durant el dia d'avui, abans que fossin abatuts per la policia en una operació doble que ha tingut lloc alhora.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El segrestador del supermercat jueu de París, Amedy Coulibali, ha assegurat en una trucada al canal que "obeïa el califa de l'Estat Islàmic", Abu Bakr al Bagdadi. Coulibali s'ha posat en contacte amb la televisió cap a les 3 de la tarda, on ha dit que vol entrar en contacte amb la policia.

El jihadista també ha afirmat que ha coordinat el començament de la seva activitat terrorista amb els germans Kouachi, els autors de la massacre al setmanari 'Charlie Hebdo'. "No vam estar en contacte [un cop van dur a terme els crims]. Només ens vam coordinar a l'inici, ells amb el 'Charlie Hebdo' i jo amb els policies", ha explicat Coulibali.

Per la seva banda, Cherif Kouachi, el menor dels germans, havia mantingut una conversa telefònica cap a les 11 del matí amb BFMTV des de la impremta on s'havia atrinxerat amb Said, el seu germà gran. Kouachi ha assegurat haver estat enviat i finançat per la filial d'Al-Qaida al Iemen, i ha afirmat que va ser entrenat per l'imam Anuar al Awlaki, el nord-americà assassinat al setembre del 2011 en un atac aeri de 'drones' nord-americans al Iemen.

stats