Internacional 09/09/2015

"Schengen no es derogarà durant el mandat d'aquesta Comissió": Juncker, sobre la crisi migratòria, en 10 frases

El president de la Comissió Europea exigeix quotes obligatòries per distribuir 120.000 refugiats. Espanya n'hauria d'acollir 14.931

Ara
2 min
  1. "Els països on arriben els immigrants no poden quedar-se sols, i per això la Comissió, que ja havia proposat crear 40.000 places d'asil, ara demana un nou mecanisme per reubicar-ne 120.000 més, i això s'ha de fer de manera obligatòria. En total, 160.000 refugiats que els europeus haurien d'acollir amb els braços oberts".
  2. "Que no hi hagi excuses ni discursos grandiloqüents, necessitem accions. No parlem de xifres sinó d'éssers humans. Europa ja ha comès l'error de fer diferències entre religions, però no hi ha diferències quan es parla de refugiats".
  3. "S'apropa l'hivern. Volem que les famílies [de refugiats] dormin a les estacions de Budapest i d'altres ciutats? Als camions, a l'illa de Kos? La crisi no acabarà aviat, però fer els ulls grossos al patiment humà, tornar les persones a les barcasses o cremar centres d'acollida tampoc no soluciona res. Europa també són tots els voluntaris que han estat donant l'acollida als refugiats".
  4. "La Comissió proposa avui una llista comuna de països segurs d'origen per accelerar els procediments d'asil, que tot i que no elimina el dret d'asil ni el Conveni de Ginebra, els països segurs han de saber que si surten d'aquesta llista perquè no garanteixen els drets fonamentals perdran la possibilitat d'integrar-se a la Unió Europea".
  5. "Necessitem més Europa, un sistema autènticament europeu d'asil exigeix que quedi inclòs a les nostres normes. Ens cal una política comuna d'asil".
  6. "La Comissió està a favor que els refugiats puguin treballar mentre es processen les sol·licituds. És una qüestió de dignitat que puguin treballar i guanyar-se la vida des del dia 1".
  7. "Schengen no es derogarà durant el mandat d'aquesta Comissió, però també hem de col·laborar més estretament per controlar les fronteres exteriors".
  8. "Hem de crear canals legals per a la immigració. La immigració ha de ser gestionada perquè representi un autèntic recurs i ha de legalitzar-se, no és suficient protestar contra la immigració il·legal".
  9. "La política exterior de la UE ha de ser més assertiva, no podem seguir sense estar units, ens cal una ofensiva diplomàtica europea per abordar la crisi de Síria, que arribi a un èxit com en les converses de l'acord nuclear amb l'Iran".
  10. "La Comissió proposa un fons fiduciari amb 1.800 milions per resoldre les crisis de la banya de l'Àfrica i el Sahel, per crear un futur per a les seves societats, frenar els desplaçaments forçosos i la immigració il·legal i tampoc no em sembla bé que els estats redueixin els seus pressupostos en cooperació i desenvolupament".
stats