Internacional 24/11/2012

La cúpula del poder judicial egipci condemna "l'atac sense precedents" del president Mursi

Continuen els disturbis al Caire per la decisió del líder islamista dijous de reservar-se un poder absolut

Ara
1 min
Disturbis a Alexandria divendres davant de la seu del partit de Mursi. REUTERS

BarcelonaLa cúpula judicial egípcia ha acusat aquest dissabte el president Mohamed Mursi de crear un "atac sense precedents" en la judicatura dijous, després de situar-se per damunt de la llei en aglutinar més poders que el Tribunal Suprem, un grau al qual ni el dictador Hosni Mubàrak havia arribat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta de l'enèsima denúncia a aquesta decisió del president islamista, després que desenes de milers de persones van tornar a inundar, divendres, la plaça Tahrir per protestar contra els nous poders del president. Per primera vegada, les forces opositores laiques van unir forces contra el cop de força dels islamistes i salafistes.

Les manifestacions, però, han portat a durs enfrontaments amb la policia. Des de divendres a la tarda que diverses ciutats egípcies són escenari de xocs també amb partidaris de Mursi. També s'han cremat seus dels Germans Musulmans, el partit del president. A Tahrir, milers de joves activistes han iniciat una seguda com a forma de protesta. Aquest dissabte al matí, però, hi ha hagut més enfrontaments amb la policia.

En un discurs davant del Palau Presidencial envoltat de seguidors, el rais ha justificat l'adopció de mesures excepcionals per la necessitat de purgar el poder judicial d'elements contrarevolucionaris. "Respectem la justícia, on hi ha molts individus nets, però ens enfrontarem amb els que s'amaguen darrere seu. Els desemmascarem, que no es pensin que no els veiem".

stats