Internacional 29/03/2018

Els líders de les dues Corees es reuniran el 27 d'abril

Serà la primera cimera intercoreana en 11 anys

Agències
1 min
El ministre d'Unificació sud-coreà, Cho Myoung-gyon (dreta), i el cap de l'Agència Nord-coreana per a Assumptes amb el Sud, Ri Són-Gwon (esq), abans de reunir-se a la localitat fronterera de Panmunjom  aquest dijous

SeülLes dues Corees han acordat avui, durant una reunió d'alt nivell a la frontera, que la cimera entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president sud-coreà, Moon Jae-in, se celebrarà el 27 d'abril, segons ha avançat l'agència Yonhap.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Prèviament, els representants dels dos països tornaran a reunir-se el 4 d'abril per seguir concretant detalls sobre la que serà la primera cimera intercoreana en 11 anys, i que precedirà la que Kim mantindrà al maig amb el president dels EUA, Donald Trump.

La decisió s'ha pres aquest dijous en el marc de les converses d'alt nivell que han començat a les 10.00 del matí (hora local) a l'edifici Tongilgak, que es troba a l'àrea de seguretat conjunta de Panmunjeom, situada a la frontera entre les dues Corees.

La cimera té com a objectiu principal fixar un escenari idoni per dialogar sobre la desnuclearització de la península de Corea, a la qual cosa el líder nord-coreà, Kim Jong-un, es va comprometre aquest mateix dimecres durant la seva reunió amb el dirigent xinès, Xi Jinping, a Pequín.

A principis de març, Pyongyang i Seül van arribar a un acord per celebrar una cimera bilateral a finals d'abril, la tercera des del 2000.

La tensió entre els Estats Units i Corea del Nord ha crescut en els últims mesos amb motiu del programa nuclear i de míssils de Corea del Nord.

L'escalada de la retòrica entre el president nord-americà, Donald Trump, i Kim Jong-un els ha portat a intercanviar insults i a amenaçar d'anar a la guerra.

No obstant això, Kim ha assegurat durant la seva visita a Pequín que es compromet a desnuclearizar la península i que està disposat a reunir-se tant amb Moon com amb Trump.

stats