DINAMARCA
Internacional 06/09/2017

L’acusat de matar la periodista sueca Kim Wall diu que va ser un accident

El tors de la periodista va aparèixer fa dues setmanes al Bàltic

Ara
2 min
L’acusat de matar la periodista sueca Kim Wall diu que va ser un accident

BarcelonaL’inventor danès Peter Madsen va assegurar ahir davant un tribunal de Copenhaguen que la periodista sueca Kim Wall, el tors de la qual va aparèixer fa dues setmanes al Bàltic, va morir en caure-li a sobre i per accident l’escotilla del submarí Nautilus en què viatjaven tots dos sols.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Madsen, dissenyador de la nau, va declarar que sostenia l’escotilla, de 70 quilos, mentre Wall pujava les escales, però que li va relliscar i va caure sobre la periodista, que hauria mort a l’acte. Després de seguir navegant diverses hores i mentre sospesava la possibilitat de suïcidar-se, Madsen hauria decidit que no seria “decent” que Wall tingués com a tomba la nau, de manera que va arrossegar el cadàver i el va tirar per la borda. L’home, però, va negar haver esquarterat el cadàver i va assegurar que, quan va tirar el cos al mar, Kim Wall “estava d’una peça i amb roba”.

Madsen va assegurar també que es va posar a dormir una estona mentre el cadàver de la periodista era en un altre compartiment, però va atribuir aquest acte, el de no haver demanat ajuda, així com els seus posteriors canvis de declaració, a l’estat mental en què es trobava. L’inventor va negar haver tingut sexe amb Wall -encara que sí que va admetre coits a la nau amb altres dones- i va reconèixer haver freqüentat ambients sadomasoquistes en el passat.

La jutge va considerar ahir que hi ha “sospites fundades” d’homicidi i de tracte indecent a un cadàver, reforçades per les “explicacions canviants” de l’inventor, que serà internat i sotmès a un examen mental, després de negar-se a fer-ho de manera voluntària. La policia danesa va assegurar que el cos, del qual només s’ha trobat el tors, va ser tallat de manera intencionada, que presentava ferides i que tenia fixats tubs de metall per extreure’n l’aire i fer que s’enfonsés i no sortís a la superfície.

Wall, que es disposava a entrevistar Madsen, va desaparèixer el dijous 10 d’agost a bord del Nautilus, un submarí de fabricació casolana que va ser vist de nou el dia següent a la badia de Køge (al sud de Conpenhaguen), on l’inventor va ser rescatat abans que s’enfonsés la nau. Madsen va sostenir inicialment que havia desembarcat la reportera unes hores després de l’inici del viatge i que la nau va naufragar per una fallada, encara que després va canviar la seva declaració i es va saber que l’enfonsament del submarí va ser intencionat, cosa que també va ser reconeguda per l’inventor en la declaració d’ahir.

stats