Internacional 06/06/2017

L'atemptat de Kabul, el més mortífer a l'Afganistan des del 2001

El president de l'Afganistan ha informat avui que l'atac de dimecres passat va causar 150 morts

Efe
1 min
Conferència per la pau i la seguretat a Kabul

KabulEl president de l'Afganistan, Ashraf Gani, ha informat avui que l'atemptat de Kabul de dimecres passat va causar la mort de 150 persones; es va convertir així en el més sangonent des del 2011 en aquest país. La tragèdia va ser provocada per un camió carregat d'explosius que va explotar a l'entrada de la zona de seguretat de la capital afganesa. Gani ha dit també que més de 300 persones hi van resultar ferides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president ha fet balanç de l'atemptat en una reunió on han assistit representants de 21 països i en la qual hi havia la UE i l'ONU. Ha explicat que l'objectiu dels atacants era "tot el barri diplomàtic", però que el sacrifici de 13 policies afgans ha evitat la mort dels diplomàtics.

L'atemptat ha sigut el més sangonent que ha viscut l'Afganistan des de la invasió dels EUA el 2001. Cap grup n'ha reclamat l'autoria, tot i que la principal agència d'intel·ligència afgana, el Directori Nacional de Seguretat (NDS), en va responsabilitzar la xarxa Haqqani, relacionada amb els talibans, en afirmar que va tenir la "direcció i cooperació directa de l'Agència d'Espionatge del Pakistan, ISI, però Islamabad ho ha negat. El govern afgà ha acusat en moltes ocasions el Pakistan d'estar al darrere d'una "guerra no declarada" contra l'Afganistan i de defensar els terroristes de la xarxa Haqqani.

stats