Internacional 22/10/2015

L'ONU acusa les autoritats txeques de violar els drets humans dels refugiats

Ara
1 min
AMUNTEGATS ESPERANT EL TREN  Els refugiats esperen un tren que els porti a la frontera amb Sèrbia a l’estació de Gevgelija, el primer punt d’arribada  a Macedònia. El seu destí final són Alemanya i els països escandinaus.

BarcelonaNacions Unides ha criticat aquest dijous el tracte que dóna la República Txeca als refugiats que arriben al seu territori, que ha qualificat com un "sistemàtic" abús dels drets humans per tal d'evitar que "entrin o es quedin al país". Segons Zeid Ra'ad Al Hussein, Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, els txecs són els únics europeus que han establert una llei que els permet tenir detinguts immigrants i refugiats durant períodes d'entre 40 i 90 dies, depenent dels casos.

Hussein també ha denunciat que els detinguts són despullats rutinàriament per tal de trobar-los diners amb què puguin pagar una taxa per a la seva estada involuntària als centres de detenció. El ministre de Justícia txec ha reconegut, referint-se a un centre de detenció a Bela-Jezova, que "és pitjor que una presó".

Nacions Unides ha mostrat la seva preocupació pel creixent discurs xenòfob que acompanya la política de detencions txeca, que inclou discursos islamòfobs del president Milos Zeman.

stats