Internacional 03/11/2017

L'ultradretà Wilders visita Brussel·les enmig de polèmica

Bèlgica ha prohibit al polític holandès que vagi al districte de Molenbeek

Ara
2 min
El líder de l'extrema dreta holandesa, Geert Wilders, amb el polític flamenc Filip Dewinter, en una roda de premsa a Brussel·les aquest divendres

BarcelonaEl líder de l'extrema dreta holandesa, Geert Wilders, ha mantingut la seva visita a Brussel·les aquest divendres malgrat que l'alcaldessa del districte de Molenbeek li prohibís que trepitgés la zona on havien crescut alguns dels terroristes que han perpetrat els últims atemptats de l'Estat Islàmic a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Wilders, acompanyat del diputat flamenc Filip Dewinter, havia planejat visitar el barri brussel·lès de Molenbeek i el Parlament belga, on han realitzat una roda de premsa conjunta. Finalment, però, els dos polítics no podran entrar al districte, tot i que es proposen aproximar-s'hi.

Françoise Schepmans, l'alcaldessa del districte, va prohibir ahir el míting que havien programat a la zona els dos diputats d'extrema dreta i que ells mateixos havien batejat com "el safari de l'islam". "Qualsevol reunió de persones com a part d'aquest esdeveniment, siguin participants, organitzadors o opositors, està prohibida en el territori de la municipalitat de Molenbeek-St-Jean", especificava l'ordenança que va emetre Schepmans.

L'ultradretà va respondre dient que no entenia per què no se li permetia entrar en aquell districte de Brussel·les, però va decidir mantenir la visita a la capital i fer tot el possible per acostar-se el màxim a la zona. "He comparat Molenbeek amb Gaza, però potser la ciutat siriana de Raqqa és una comparació més exacta. La diferència és que Molenbeek encara no ha sigut alliberada", va dir Wilders en declaracions al diari holandès 'AD'. En el seu compte de Twitter va escriure el següent missatge: "I així, Molenbeek és declarat oficialment territori islàmic".

Geert Wilders és el líder del Partit per la Llibertat, el PVV, que va situar-se com a segona força al Parlament holandès en les eleccions del març. El polític d'extrema dreta, i obertament xenòfob, ja va protagonitzar una campanya electoral amb lemes contraris a l'islam, la Unió Europea i la immigració.

El seu company Filip Dewinter és un dels dirigents del partit ultradretà flamenc Vlaams Belang, també xenòfob i contrari a la immigració, i ha hagut de fer front a diversos problemes amb la justícia.

stats