Gran Bretanya
Internacional 26/03/2013

El magnat rus Borís Berezovski va morir penjat, segons l'autòpsia

La policia farà proves addicionals de toxicologia i anàlisi de teixits. L'entorn ja havia apuntat a la tesi del suïcidi

Ara
1 min

BarcelonaL'oligarca rus Borís Berezovski, que dissabte va aparèixer mort a la seva mansió de prop de Londres, va morir penjat. És la conclusió de l'autòpsia, que diu que no mostrava senyals de lluita violenta, encara que la policia ha explicat que es faran proves addicionals, com exàmens de toxicologia i estudi dels teixits. Els resultats definitius trigaran setmanes a arribar. El magnat, que es va enfrontar amb el president Vladímir Putin a finals de la dècada dels noranta, vivia des de l'any 2000 a la Gran Bretanya, on tenia estatus de refugiat polític.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'entorn de Berezovski havia insinuat que podria haver-se suïcidat, perquè estava deprimit a causa dels seus problemes financers, després d'haver perdut un judici milionari contra un altre oligarca rival, Roman Abramóvitx, el propietari del club de futbol Chelsea, a qui acusava d'haver-lo enganyat per fer-se amb unes accions.

L'aparent suïcidi d'un dels més poderosos oligarques marca el final d'una era per a molts russos, una època en què aquesta mena de personatges simbolitzaven el despietat món de la nova Rússia capitalista posterior a la caiguda del mur de Berlín.

Des del seu autoimposat exili a Londres, el refugi triat per a molts homes de negocis que han caigut en desgràcia amb el Kremlin, Berezovski es va comprometre a enderrocar el líder rus a qui acusava de corrupte. Sempre envoltat per la controvèrsia i les teories de conspiració, Berezovski havia sobreviscut a diversos intents d'assassinat, incloent-hi un atemptat que va decapitar el seu conductor. Es creu que l'espia Alexander Litvinenko, que va morir enverinat per una substància radioactiva, treballava per al magnat.

stats