Internacional 28/01/2013

Les tropes malianes i franceses recuperen la ciutat de Tombouctou

Hollande assegura que "s'està guanyant la batalla" i demana el relleu de les forces africanes en l'ofensiva contra els terroristes al nord de Mali

Agències
1 min
Habitants de Tombouctou celebren l'arribada de les forces malianes i franceses. AFP

Sévaré / ParísLes tropes franceses i malianes han recuperat aquest dilluns el control de la històrica ciutat de Tombouctou, després de dos dies d'ofensiva. Amb la "reconquesta" d'aquest enclavament llegendari, el president francès, François Hollande, ha anunciat la fi de la primera fase de la intervenció al nord de Mali, iniciada fa dues setmanes. "Estem guanyant la guerra", ha dit en una roda de premsa des de l'Elisi. Tot i això, ha matisat que "el nord del país encara està sota control terrorista". "Seran els africans els que s'encarreguin de recuperar la integritat territorial de Mali", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La reconquesta de Tombouctou significa la culminació de la primera fase de la intervenció francesa a Mali per foragitar els jihadistes que van prendre el control del nord del país a la primavera de l'any passat. Dissabte va ser Gao, i aquest dilluns ha estat la llegendària ciutat colonial. Resta ara Kidal, al nord-est del país, on l'exèrcit francès fa dies que bombardeja. Segons un comunicat del moviment tuareg secular, l'MNLA, els islamistes radicals han abandonat la ciutat i n'han recuperat el control.

stats