Internacional 01/03/2018

Marine Le Pen, imputada per difondre fotografies de crims d'Estat Islàmic

La ultradretana s'enfronta a una pena de fins a tres anys de presó i 75.000 euros de multa

Ara
2 min
Le Pen visita el Saló Internacional d'Agricultura de París.

BarcelonaLa líder ultradretana francesa Marine Le Pen ha estat imputada per la difusió a la xarxa social Twitter d'unes fotos d'execucions practicades pel grup jihadista Estat Islàmic (EI). La fiscalia de París la imputa pel càrrec de "difusió d'imatges violentes", que pot comportar una pena de fins a 3 anys de presó i 75.000 euros de multa, delicte pel qual també està inculpat el seu company de partit Gilbert Collard.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Assemblea Nacional va aixecar al novembre la immunitat parlamentària a la presidenta de l'ultradretà Front Nacional (FN) –va perdre en la ronda final en les presidencials davant d'Emmanuel Macron– i diputada en el seu feu electoral del nord de França.

El desembre del 2015, Le Pen va publicar al seu compte de Twitter imatges d'execucions practicades per l'EI com a resposta a un periodista, que havia comparat a aquest grup terrorista amb l'ultradretà Front Nacional. "Això és l'EI", va assenyalar la política, abans de retirar una de les tres imatges, la de la decapitació del periodista James Foley, a petició de la família d'aquest reporter nord-americà.

La presidenta de l'FN va mantenir, però, la d'un home aixafat per les cadenes d'un tanc i una altra d'un presoner en flames dins d'una gàbia, imatges de la propaganda de l'EI. A partir d'aquí, una jutge de Nanterre, als afores de París, va obrir una investigació per difusió d'imatges violentes que ha donat lloc ara a la seva imputació.

Després de la seva elecció com a diputada en les legislatives franceses al juny, Marine Le Pen va abandonar el seu escó a l'Eurocambra, una institució que al març també li va retirar l'aforament en la investigació pels presumptes llocs de treball irregulars dels seus assistents parlamentaris.

Le Pen s'havia refugiat en aquesta immunitat parlamentària per no acudir a les convocatòries de la justícia francesa que investiga aquesta causa durant la passada campanya electoral de les presidencials i les legislatives.

stats