Internacional 28/02/2019

Caos a l'aeroport de Bangkok pel tancament de l'espai aeri al Pakistan

Milers de passatgers que es dirigien a Europa queden atrapats a causa del conflicte amb l'Índia

Ara
2 min
Passatges esperant a l'aeroport de Bangkok després de la cancel·lació dels seus vols

BarcelonaEl tancament de l'espai aeri pakistanès a causa del conflicte amb l'Índia ha afectat la ruta dels avions comercials entre Europa i Tailàndia. Milers de passatgers han quedat atrapats a l'aeroport internacional de Suvarnabhumi, a Bangkok, a causa de la cancel·lació d'almenys 35 vols, molts dels quals amb destinació a Europa o el Pakistan.

En concret, dels 35 vols cancel·lats des d'ahir a la nit, 25 eren de sortida i 10 d'arribada. Gairebé tots els vols afectats pertanyen a la companyia local Thai Airways, menys un d'operat per la taiwanesa Eva. Les cancel·lacions han afectat aproximadament uns 4.000 passatgers, segons informen algunes fonts a EFE.

La companyia va haver de reaccionar al tancament de l'espai aeri quan ja s'havien enlairat tres vols en direcció al Pakistan, que van haver de tornar a Bangkok. També ho van haver de fer els vols que sortien de l'illa de Phuket, al sud de Tailàndia, i que es dirigien a Londres, Moscou i Frankfurt.

La resta de cancel·lacions van afectar a vols que sortien de Bangkok amb destinació a Londres, Munic, París, Brussel·les, Milà, Viena, Zuric, Estocolm, Oslo i Copenhaguen. Els passatgers han hagut de passar la nit a l'aeroport sense cap informació de la companyia aèria, que no els ha proporcionat ni allotjament ni menjar.

La companyia ha pogut restablir el servei després d'haver obtingut el permís per desviar tots els vols afectats a través de la Xina. "Thai comunica que la normalitat de les operacions amb Europa ha estat represa a través de l'espai aeri fora del Pakistan", ha dit la companyia en un comunicat.

Més avions afectats

La companyia aèria estatal Air India també s'ha vist obligada a desviar a Dubai i Sharjah, als Emirats Àrabs Units, tots els vols que es dirigien a l'Índia des d'Europa i els Estats Units. Durant aquest dimecres el Pakistan va tancar el seu espai aeri a tots els vols comercials, i l'Índia també va clausurar diversos aeroports al nord del país. De la mateixa manera, Singapore Airlines va haver de cancel·lar un vol entre Singapur i Frankfurt.

Moltes companyies que operaven a través de l'espai aeri de Pakistan han hagut de redefinir les seves rutes, com ara Finnair, British Airways, Aeroflot i Air India, entre d'altres.

stats