Internacional 26/02/2014

Milionaris per passejar el gos

Una parella de Califòrnia troben un tresor valorat en 10 milions de dòlars quan passejaven el gos

Efe
1 min

Los AngelesUna parella resident al nord de Califòrnia ha trobat per casualitat un tresor enterrat de més de 1.400 monedes d'or i valorat en més de 10 milions de dòlars. El tresor està format per monedes d'or encunyades als Estats Units entre el 1847 i 1894 que es trobaven dins de vuit llaunes oxidades que sobresortien entre el fang en una zona propietat de la parella, que va fer la troballa quan passejava el seu gos.

Una part del tresor serà exposat a partir d'aquest dijous a la convenció de l'Associació de Numismàtica dels EUA, que se celebra a Atlanta. El valor comercial de les peces trobades es calcula que supera els 28.000 dòlars, però donada la seva raresa, es podrien vendre a col·leccionistes per més de 10 milions de dòlars. La parella té previst quedar-se algunes monedes i vendre una part a Amazon.

Un percentatge dels ingressos que obtinguin el destinaran a finançar causes benèfiques i un altre a sanejar la situació econòmica de la parella, que té problemes per mantenir casa seva.

stats