Internacional 16/03/2019

Un nen de només 2 anys, entre els ferits de bala en l'atac supremacista

Onze de les víctimes hospitalitzades continuen molt greus

Ara
2 min
Un nen col·loca unes flors en record de les víctimes de l'atac.

BarcelonaFins a 39 persones de les 48 que van resultar ferides en l'atac contra dues mesquites a Nova Zelanda aquest divendres continuen hospitalitzades, i onze estan molt greus, a la unitat de cures intensives. Entre aquestes hi ha un nen de 4 anys que s'ha traslladat amb helicòpter a l'hospital infantil de Starship, a Auckland, una de les principals ciutats del país. La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha anunciat aquest dissabte que el govern modificaria la legislació sobre la possessió d'armes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mandatària també ha confirmat que el terrorista ultradretà que va cometre la matança, l'australià de 28 anys Brenton Tarrant, va obrir foc contra diversos menors d'edat. De fet, entre els ferits de bala hi ha un nen de només dos anys. El doctor Greg Robertson, que és el cap de cirurgia de l'Hospital de Christchurch, la ciutat on van tenir lloc els atacs, ha explicat que molts dels ferits necessitaran ser sotmesos a unes quantes operacions quirúrgiques.

En l'atac a les dues mesquites hi van morir 49 persones, i ara mateix les autoritats miren d'identificar-les per poder repatriar els cossos com més aviat millor. La procedència de les víctimes mortals és molt diversa: hi ha persones del Pakistan, de l'Índia, de Jordània, de Bangladesh i de Síria.

"Mentre continuen les investigacions per aclarir la seqüència dels fets que van permetre a l'atacant de disposar d'una llicència d'armes i comprar-ne algunes, els puc assegurar que les nostres lleis sobre armes canviaran", ha declarat aquest dissabte la primera ministra en una roda de premsa. Per començar, el govern neozelandès prohibirà la possessió d'armes semiautomàtiques. L'autor de la matança va fer servir dos fusells semiautomàtics d'estil militar durant l'assalt a les dues mesquites.

La ciutat de Christchurch, de 388.400 habitants, ha viscut aquest dissabte una jornada de dol. Milers de persones han sortit al carrer a retre homenatge a les víctimes de l'atac amb flors i missatges de condol i solidaritat. "Pensàvem que això només passava als Estats Units o en ciutats grans com Londres i París, però no pas a Nova Zelanda, i encara menys a Christchurch", comentava un dels seus veïns, sense creure encara que una tragèdia així hagi passat en aquesta tranquil·la ciutat.

stats