Internacional 13/12/2013

La NSA no tanca la porta a amnistiar Snowden si deixa de filtrar documents

Un alt càrrec de l'agència, entrevistat per la CBS, no descarta un pacte. El cap de la NSA s'hi oposa

Ara
1 min

BarcelonaL'Agència Nacional de Seguretat (NSA) valoraria la possibilitat d'amnistiar Edward Snowden si l'extècnic de l'agència d'espionatge deixa de fer filtracions als mitjans de comunicació. Així es desprèn dels fragments de les entrevistes que la CBS ha fet als responsables de la NSA, i que s'emetran el proper diumenge.

Preguntat si estaria disposat a tancar un acord amb Snowden per evitar més danys a la seguretat nacional, Rick Legget, que està al càrrec de tot allò relacionat amb el cas dins l'agència, respon "sí, valdria la pena tenir una conversa sobre això". Legget afegeix, però, que necessitaria "moltes garanties sobre la seguretat de la informació i les dades" de les que disposa Snowden. I admet que la seva postura no és compartida per tothom a la NSA.

Entre els que consideren que un arribar acord amb Snowden per protegir la informació classificada seria un error hi ha el general Keith Alexander, cap de l'agència de seguretat. "Si un segrestador reté 50 persones, en mata 10 i et demana amnistia a canvi d'alliberar la resta, què faries?", es pregunta Alexander durant l'entrevista. I afegeix que les persones han de rendir comptes pels seus actes i que no es pot permetre que algú cregui que pot marxar a Hong Kong i a Moscou amb informació classificada i tornar esperant un pacte d'amnistia.

stats