Internacional 23/07/2013

Un diputat francès, investigat per dir que "Hitler potser no va matar prou gitanos"

Gilles Bourdouleix hauria fet "apologia de crims contra la humanitat"

Ara
1 min

BarcelonaEl fiscal de la República Francesa ha obert aquest dimarts una investigació preliminar per "apologia de crims contra la humanitat" a Gillex Bourdouleix, després de les seves declaracions en les quals afirmava que "Hitler potser no va matar prou gitanos".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bourdouleix va dir aquesta frase dilluns després de ser increpat per uns ciutadans d'ètnia gitana als afores de la localitat francesa de Cholet, de la qual és alcalde. Les declaracions van ser gravades pel diari local 'Le Courrier de l'Ouest'.

L'acció de la fiscalia arriba després que el ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, hagi demanat també una investigació per al membre de la formació centrista Unió dels Demòcrates i Independents (UDI). "Casos anteriors a aquest s'han portat als tribunals perquè són elogis als crims que es van cometre durant la Segona Guerra Mundial. És un elogi del nazisme i, venint d'un alcalde, és intolerable", ha dit el ministre de l'Interior francès.

Més de 500.000 persones d'ètnia gitana van morir als camps de concentració nazis.

Abandonarà el partit

Gilles Bourdouleix probablement deixarà de ser membre d'UDI a partir de dimecres, quan està previst que es reuneixi el comitè executiu de la formació per decidir si exclou l'alcalde de Cholet.

El mateix alcalde, però, ha desmentit aquestes acusacions i ha amenaçat de denunciar el mitjà per "difamació i atemptar contra el seu honor i la seva imatge", ja que defensa que les seves declaracions es van treure de context, que la conversa està trucada i que la publicació suposa "una venjança".

stats