Internacional 31/12/2019

Milers d'australians es refugien dels incendis a la platja

El balanç és fins ara d'onze morts i cinc desapareguts en la pitjor crisi de focs en dècades

Efe
1 min
Gent a la badia de Batemans

SydneyOnze morts, cinc desapareguts i milers d'evacuats. És l'últim balanç de l'onada d'incendis forestals que cremen sense control al sud-est d'Austràlia, una de les pitjors crisis que afronta el país en les últimes dècades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sequera, l'onada de calor durant l'estiu austral i els forts vents han atiat les flames, que han devastat el municipi d'East Gippsland, al sud-est de Victòria, a tocar de la frontera amb Nova Gal·les del Sud, que és l'estat més afectat. Al balneari de Mallacoota unes 4.000 persones han hagut de buscar refugi a les platges.

Les autoritats han explicat que estudien la possibilitat d'evacuar per mar, amb el suport de l'exèrcit, aquesta localitat i algunes més, on l'aire és irrespirable i les xarxes socials van plenes de fotografies del cel tenyit de vermell.

La situació a Victòria s'ha agreujat els últims dies, amb 320 nous focus des de dilluns.

Els espectacles pirotècnics de Cap d'Any s'han hagut de suspendre, excepte a Sidney, la principal ciutat del país, on l'Ajuntament ha aconseguit un permís especial dels bombers. No s'esperen pluges fins al final de març.

stats