Internacional 05/12/2010

PayPal cancel·la el compte de Wikileaks perquè no se li puguin fer donacions

La web Wikileaks, que es finança d'aportacions privades, ha patit un altre intent de censura quan el popular servei de pagaments per internet, PayPal, li ha cancel·lat el compte que tenia obert per rebre donacions

Agències
1 min
El portal Wikileaks, al nou domini suís

Washington p { margin-bottom: 0.21cm; } L'anunci s'ha produït, a més, en un moment en què la web creada per Julian Assange lluita per mantenir-se senzillament "en línia", davant la negativa d'alguns servidors d'allotjar-lo després de les filtracions dels cables diplomàtics nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta mateixa setmana, dues empreses nord-americanes de serveis per internet Amazon i Every DNS, anunciaven la cancel·lació del seu contracte amb Wikileaks, el que ha deixat l'organització sense un lloc d'allotjament i la pèrdua del domini wikileaks.org. Les mesures van obligar a la web a iniciar una complicada peregrinació per diversos proveïdors europeus que l'han allotjat sota diversos noms.

PayPal ha cancel·lat el compte de Wikileaks al·ludint que els fons recaptats servien per alimentar una "activitat il·legal".

Representants de Wikileaks han explicat que creuen que el govern dels EUA estaria pressionant les empreses perquè li fessin boicot.

stats