Internacional 01/06/2014

La policia turca dispersa una protesta en memòria d'un jove abatut per agents

La manifestació s'ha fet a Ankara després que ahir les autoritats dispersessin amb violència una altra marxa a Istanbul

Efe
1 min

AnkaraAgents antidisturbis turcs han dispersat avui amb gasos lacrimògens i canons d'aigua una manifestació a Ankara convocada en memòria d'un jove que va morir fa un any per trets de la policia durant una protesta.

Diversos centenars de persones s'han reunit al centre de la capital turca per retre homenatge a Ethem Sarisülük, una de las 14 víctimes mortals, entre les quals hi ha dos policies, que han deixat fins ara les protestes iniciades en el Parc Gezi d'Istanbul fa just un any.

Un ampli dispositiu de la policia ha bloquejat el lloc on el jove va rebre el tret, però els familiars han aconseguit dipositar-hi finalment flors i espelmes, segons informa el diari turc 'Evrensel'.

Gasos lacrimògens

Al mateix temps, grups de manifestants han començat a enfrontar-se als antidisturbis als carrers pròxims i els agents han usat per dispersar-los canons d'aigua a pressió, granades de gasos lacrimògens i bales de plàstic.

Istanbul ja va ser ahir escenari de xocs entre policies i manifestants que tractaven d'aproximar-se a la plaça de Taksim, centre neuràlgic i símbol de l'onada de protestes de l'any passat.

Uns vint-i-cinc mil policies, amb el suport de blindats antidisturbis, van ocupar dissabte el centre de la ciutat i van impedir que les protestes s'acostessin a la plaça.

stats