Internacional 19/05/2014

Ratko Mladic presenta a l'Haia la seva defensa en el judici per crims contra la humanitat

L'exgenreal serbobosnià és acusat de la mort de 7.000 homes a Srebrenica

Ara
1 min
Mladic es nega  a declarar en el judici contra Karadzic

BarcelonaLa defensa de l'exgeneral serbobosnià Ratko Mladic, acusat de genocidi i crims contra la humanitat, es presenta a partir d'aquest dilluns al Tribunal de l'Haia, informa la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer testimoni, un antic oficial de l'exèrcit serbi, ha dit que ell mai va rebre l'ordre de disparar contra civils en el setge de les forces de Mladic a la capital de Sarajevo.

Mladic, de 72 anys, és un dels més notables acusats que ha comparegut davant el Tribunal de l'Haia. L'exgeneral nega 11 càrrecs per fets de la guerra de Bòsnia, entre el 1992 i el 1995.

Mile Sladoje, un antic assistent del batalló serbi a Sarajevo, ha estat el primer testimoni cridat per Mladic aquest dilluns al judici.

10.000 morts a Sarajevo

En un resum del seu testimoni llegit a l'audiència, Sladoje ha rebutjat haver rebut mai l'ordre per part de Mladic d'atacar civils durant el setge de tres anys a la ciutat de Sarajevo, on aproximadament 10.000 persones van morir, la majoria musulmans.

Les forces de Mladic estan acusades d'haver portat a terme una campanya d'atac dissenyada per matar i estendre el terror entre la població civil de Sarajevo.

Mladic és acusat concretament pel seu paper en la massacre que va acabar amb la vida de 7.000 homes i nois bosnians a Srebrenica, considerada la pitjor atrocitat a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

La defensa disposa de 207 hores per presentar el seu cas, la mateixa quantitat de temps que s'ha donat a l'acusació.

stats