Lluita contra la pirateria
Internacional 20/01/2012

Sarkozy felicita els Estats Units pel tancament de MegaUpload

El president francès demana col·laboració judicial i policial entre els estats contra la pirateria. La llei gal·la preveu multar i tallar internet als reincidents

Efe
1 min

ParisEl president francès, Nicolas Sarkozy ha felicitat els Estats Units pel tancament del portal de descàrregues a internet Megaupload i ha reclamant una "col·laboració judicial i policial activa entre els Estats" per lluitar contra la pirateria audiovisual.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La lluita contra els llocs il·legals de descàrrega directa o de streaming (visionat en línia), que fonamenten el seu model comercial sobre la pirateria, constitueix una imperiosa necessitat per a la preservació de la diversitat cultural i la renovació de la creació", ha dit Sarkozy en un comunicat. Afegeix que aquest tipus d'operadors qüestionen "el finançament de les indústries culturals en el seu conjunt".

Quan falten tres mesos per a les pròximes eleccions presidencials a França, Sarkozy ha defensat la llei francesa contra la pirateria audiovisual, coneguda com Hadopi, i que preveu multar i tallar internet als reincidents, sempre que ho autoritzi un jutge. Fins ara, però, no hi ha hagut cap condemna al país. "El combat judicial contra aquests actors comercials constitueix el complement indispensable de la 'resposta gradual', essencialment pedagògica, que ha fet Hadopi respecte als intercanvis entre particulars", ha dit Sarkozy.

stats