Cursa presidencial a França
Internacional 13/03/2012

Sarkozy ataca una periodista per preguntar-li si Gaddafi li va finançar la campanya

El president francès titlla de "grotesques" les acusacions i diu a la presentadora que és "una portaveu" del dictador libi. Un diari digital filtra un document d'un sumari secret que acreditaria una transferència de 50 milions

Ara
1 min

BarcelonaEl president francès, Nicolàs Sarkozy, s'ha enfrontat a una periodista en un programa de TF1 d'entrevistes als candidats a les presidencials sobre la seva vinculació amb Gaddafi. "Saif al Islam afirma que vostè va rebre finançament del senyor Gaddafi per a la seva campanya de 2007", pregunta la conductora del programa, Laurence Ferrari. Sarkozy acusa la periodista de ser "portaveu de Gaddafi i els seus fills".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La resposta de Sarkozy es demolidora: "Lamento profundament que s'hagi convertit en una portaveu del fill de Gaddafi. Francament, sempre us havia conegut fent un paper millor" li replica. El president francès titlla de "grotesques" les acusacions i lamenta que "una gran cadena com TF1 em pregunti sobre declaracions de Gaddafi o del seu fill, que poden afirmar qualsevol cosa".

Sarkozy assegura que es tracta de "consideracions morals" i quan la periodista li rebat que "s'han de plantejar totes les preguntes", ell contesta que "cal escoltar totes les respostes".

L'episodi es produeix l'endemà que el diari digital Mediapart filtrés un document d'un sumari judicial secret que suggereix que el règim libi va lliurar 50 milions d'euros a dos comptes secrets de líders del partit de Sarkozy. En l'acord hi hauria intervingut el traficant d'armes Ziad Takieddine, que està implicat en el cas Karachi, de finançament i·legal de la campanya electoral de l'exprimer ministre Édouard Balladur.

stats