Internacional 16/03/2012

Sarkozy, el president de l'insult fàcil

En menys d'una setmana ha atacat verbalment dos periodistes que l'han posat entre les cordes amb preguntes polèmiques, en plena precampanya per les presidencials. No és el primer cop que el president francès pateix d'incontinència verbal en forma d'insult

Ara
1 min

BarcelonaEl president francès, Nicolàs Sarkozy, ha perdut fins a dues vegades els estreps aquesta setmana i ha agredit verbalment dos periodistes que li han formulat preguntes que no han estat del seu gust. Primer va ser el torn d'una presentadora del canal TF1. En un programa d'entrevistes als candidats a les presidencials, la periodista va preguntar a Sarkozy si Gaddafi li va finançar la campanya, i la resposta del president va ser demolidora: "Lamento profundament que s'hagi convertit en una portaveu del fill de Gaddafi. Francament, sempre us havia conegut fent un paper millor". Sarkozy va titllar de "grotesques" les acusacions i va lamentar que "una gran cadena com TF1" pogués formular preguntes d'aquest tipus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pocs dies després, en una visita a Chalons-sur-Marne, a l'est de París, Sarkozy ha tornat a perdre la paciència quan un periodista li ha preguntat sobre els enfrontaments entre policies i treballadors de l'empresa siderúrgica Arcelor Mittal de Florange, que s'han produït aquest dijous davant de les oficines del president a París. El president ha qualificat el periodista "d'imbècil" ('couillon', en francès).

No és la primera vegada que el president francès pateix d'incontinència verbal en forma d'insult. El 2007, Sarkozy va qualificar "d'escòria" els joves que viuen als suburbis de la capital francesa i, un any després, una càmera va gravar com li deia a un ciutadà: "Vés a fer punyetes, desgraciat!" ('casse-toi, pauvre con!') a un ciutadà que es va negar a donar-li la mà en una visita al Saló de l'Agricultura de París.

stats