BANYA D'ÀFRICA
Internacional 25/01/2012

Forces especials dels EUA alliberen dos cooperants segrestats a Somàlia

Els Navy Seals, els mateixos que van matar Bin Laden, rescaten dels pirates un nord-americà i un danès en la primera intervenció d'aquest tipus

Agències
1 min
La cooperant Jessica Buchanan, segrestada des de l'octubre. AFP

MagadiscioLes forces especials nord-americanes que van matar Bin Laden, els Navy Seals, han alliberat aquest dimecres dos cooperants de la ONG Danish Demining Group que estaven segrestats a Somàlia des de l'octubre i que un grup de pirates controlava. En un desplegament poc habitual a la Banya d'Àfrica per desbloquejar segrestos, les forces especials dels EUA han alliberat als dos cooperants, Jessica Buchanan i Poul Hagen Thisted, de nacionalitat nord-americana i danesa respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tant Buchanan com Hagen van ser segrestats a l'octubre a la ciutat de Galkayo, a la regió semiautònoma de Galmudug. "Es tracta d'un cas especial... un dels segrestats estava greument ferit, i per això hem pres la decisió de passar a l'acció", ha dit el ministre d'Exteriors danès Villy Sovndal a un canal danès. "No podem concloure, però, que és l'únic (...) Serà quelcom que es durà a terme en futurs casos".

Fonts properes a les negociacions amb els segrestadors han explicat a l'agència Reuters que es creia que Buchanan tenia una infecció de ronyons i que es temia per la seva vida.

stats