Internacional 11/07/2012

Bòsnia commemora el 17è aniversari de la massacre d'Srebrenica

Els supervivents de la matança enterren avui les restes de 520 víctimes d'Srebrenica al Memorial de Potocari, prop de l'antic enclavament bosnià on les forces del general Ratko Mladic van assassinar 8.000 homes i nens musulmans el juliol de 1995

Efe
1 min
Srebrenica

SarajevoMilers de persones han arribat avui al memorial de Potocari en una marxa per la pau que ha recorregut el mateix camí que van fer alguns dels supervivents que van fugir de la matança d'Srebrenica. En aquest centre de record per les víctimes del genocidi perpetrat per les forces serbobosnianes, avui s'hi enterraran les despulles de 520 cossos més identificats en el llarg procés que, a dia d'avui, ha aconseguit donar sepultura a 6.700 víctimes del genocidi. A Bòsnia és dia de dol nacional i s'espera que més de 30.000 persones d'arreu de la federació participin a la cerimònia de Potocari.

La matança d'Srebrenica va passar l'11 de juliol de 1995, quan l'enclavament musulmà estava sota protecció de l'ONU i cascos blaus holandesos garantien la seva seguretat. Les tropes serbobosnianes que dirigia el general Ratko Mladic van entrar a la localitat, van separar homes i nens de la resta de la població, i els van assassinar i abandonar en foses comunes. Mladic està sent jutjat per aquests crims al Tribunal Penal de l'Haia.

stats