Internacional 31/08/2015

Tailàndia emet dues noves ordres d'arrest per l'atemptat de Bangkok

Els sospitosos són una dona tailandesa de 26 anys i un estranger, la nacionalitat i identitat del qual no han estat revelades

Efe
2 min
Motocicles destruïdes al lloc on ha esclatat la bomba aquest dilluns al centre de Bangkok. Athit Perawongmetha / REUTERS.

BangkokUn tribunal tailandès ha emès aquest dilluns dues ordres d'arrest contra dues persones més, entre elles un estranger, per la seva presumpta implicació en l'atemptat amb bomba del 17 d'agost en un temple de Bangkok que va causar 20 morts i més de cent ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els sospitosos són una dona tailandesa de 26 anys, identificada com Wanna Sualsan, i un estranger, la nacionalitat i identitat del qual no han estat revelades, segons ha indicat el portaveu de la policia, Prawut Thawornsiri, en un comunicat televisat. Les ordres han estat emeses després d'una batuda realitzada durant el cap de setmana en un edifici al districte de Minburi, a l'est de la capital, on la policia va trobar fertilitzant i altres materials que es poden utilitzar en la fabricació d'explosius.

La policia va sol·licitar aquestes detencions després de la detenció dissabte d'un primer sospitós en un apartament al nord-est de la ciutat on va trobar material per fabricar explosius i boles metàl·liques com les de l'artefacte que va esclatar al temple, a més de diversos passaports falsos. El detingut, que ha negat la seva implicació en aquest atemptat, és un estranger de 28 anys que tenia un passaport turc fals però la nacionalitat encara no ha estat confirmada.

Prawut ha indicat que aquest individu també estaria relacionat amb l'explosió d'una segona bomba en un embarcador de Bangkok, un dia després de l'explosió en el temple de Erawan, situat al cor de la zona comercial de la capital. El portaveu ha afegit que la policia preveu sol·licitar més ordres d'arrest.

Mentrestant, el viceprimer ministre, el general Prawit Wongsuwan, ha dit en un comunicat que "les autoritats no han conclòs ni descartat cap motiu [darrere de l'atemptat]" i que per això espera comptar amb "tots els testimonis i anàlisis forenses". Des de l'atemptat, les autoritats han tractat de desvincular l'atac del terrorisme internacional per no danyar el turisme, que aporta prop del 7% del PIB del país. L'arribada de turistes va caure un 7% en la setmana següent a l'atac i les autoritats creuen que el sector perdrà aquest any un milió de visitants i uns ingressos de 70.000 milions de bats (1.900 milions de dòlars o 1.700 milions d'euros).

stats