Internacional 07/05/2015

Cameron s'imposa, segons el sondeig de la BBC

Una enquesta a peu d'urna dóna la victòria al partit de Cameron que, per la mínima, podria tornar a governar amb els liberals

Marta Rodríguez Carrera
2 min
David Cameron guanya les eleccions. REUTERS

Enviada especial a LondresEls conservadors guanyen les eleccions al Regne Unit, segons el sondeig elaborat conjuntament per la BBC, la ITV i Sky, fet públic després del tancament dels col·legis electorals.

Segons aquest estudi, que s'ha fet a partir de les dades recollides en una mostra de 140 col·legis electorals, els conservadors obtindrien 316 diputats, els laboristes 239, els liberals 10, els independentistes escocesos 58 i el UKIP, el partit de Nigel Farage, 2.

La majoria necessària per governar està fixada als 326 escons de manera que, si l'enquesta fos el resultat final, David Cameron podria repetir la coalició amb els liberals però només que balli un escó cap avall alguna de les dues formacions, l'aritmètica ja no suma.

A les 10 de la nit, hora del Regne Unit, les 11, hora catalana, han tancat els col·legis electorals al Regne Unit on aquest dijous s'han fet unes disputadíssimes eleccions generals per decidir qui governarà el país els pròxims 5 anys.

Durant tota la nit s'aniran fent públics els resultats, circumscripció per circumscripció, fins arribar a les 650 que conformen tot el mapa electorals britànic.

No serà fins a primera hora del matí que no se sabrà qui guanya les eleccions i quines opcions hi ha sobre la taula de formar govern, i amb qui.

Un frec a frec mai vist

El Regne Unit ha viscut una de les curses electorals més disputades que es recorden amb els conservadors i els laboristes empatats a les enquestes, tot i que amb un lleuger avantatge per als conservadors.

El primer ministre, David Cameron, que ha governat amb els liberals com a socis de coalició, espera repetir l'acord per tornar al 10 de Downing Street durant 5 anys més.

Però els laboristes, si comptessin amb el suport dels independentistes escocesos que obtindran un resultat històricament alt, podrien prendre el poder als conservadors.

stats