Internacional 27/11/2016

La televisió del Marroc dóna consells per tapar la violència de gènere amb maquillatge

Una cadena pública mostra com cobrir blaus a la cara per "seguir amb la teva vida normal"

Ara
1 min
Milers de dones ja han signat una petició perquè es sancioni el programa.

BarcelonaLa televisió pública del Marroc ha emès aquesta setmana un programa que ensenya les dones com tapar el rastre d'una agressió masclista amb maquillatge. El segment del programa diari 'Sabahiyat', al canal 2M, mostra una maquilladora somrient que explica com es poden cobrir cops i blaus amb l'ajuda de productes d'estètica.

Al vídeo hi surt una dona amb senyals d'haver rebut una pallissa a qui la professional maquilla per esborrar-ne les ferides. "Esperem que aquests consells de bellesa us ajudin a seguir amb la vostra vida normal", explica la presentadora del programa, que es va emetre el 23 de novembre, dos dies abans del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones.

La reacció no s'ha fet esperar i milers de dones ja han signat una petició que demana una disculpa i sancions contra la cadena de televisió. El mitjà ha fet un "aclariment" a través de la seva pàgina de Facebook i ha admès que el segment era "completament inapropiat". La cadena ho ha atribuït a un error editorial i ha lamentat haver tractat d'aquesta manera un tema com la violència de gènere.

stats