Internacional 09/07/2012

El TPI reprèn el judici contra el general serbobosnià Ratko Mladic

Mladic està acusat d'onze càrrecs per crims de guerra i contra la humanitat comesos durant la guerra de Bòsnia, entre el 1992 i el 1995, com l'atac a la localitat de Srebrenica on el cap militar dels serbobosnians va ordenar l'assassinat de 8.000 homes i nens musulmans.

Efe
1 min
Ratko Mladic

L'HaiaL'excap militar dels serbis de Bòsnia ha intentat tornar a endarrerir, per tercera vegada, el judici presentant una moció contra els testimonis que només declararan per escrit. L'acusació compta amb el testimoni de més de 400 persones però només 141 d'aquests testimonis han acceptat de declarar en directe i respondre les preguntes de l'advocat de la defensa. Per això, els assessors legals de Mladic intentaven aturar avui la represa del judici argumentant que es podien acceptar tants testimonis per escrit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la sessió d'avui està previst que declari Elvedin Pasic, un home que només tenia 14 quan va començar la guerra de Bòsnia i que va ser testimoni dels atacs contra la població musulmana per part de les tropes de Mladic. L'acusació també vol establir amb les declaracions d'avui la relació permanent que hi havia entre l'exgeneral, que avui té 70 anys, i el cap polític del serbis de Bòsnia, Radovan Karadzic, que també està sent jutjat pel Tribunal de l'Haia. Els fisclas han provat que Mladic i Karadzic es van reunir com a mínim vint vegades durant els dos anys que va durar el setge de Sarajevo.

stats