Internacional 18/02/2017

Trump: "La premsa és l'enemic del poble"

El president torna a l'atac dels periodistes per publicar notícies "falses i deshonestes"

Efe
1 min
Trump, en un acte a la seu de l'empresa Boeing.

WashingtonEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat alguns mitjans de comunicació de ser "l'enemic del poble nord-americà", en el que és el seu últim atac als periodistes de no informar de manera independent i neutral. De candidat ja va tenir enfrontaments amb reporters que seguien la seva campanya i fins i tot s'ha encarat públicament amb els treballadors que considera que van en contra seva.

Trump culpa la premsa

Un altre cop a través de Twitter, el president ha tornat a l'atac i, posant nom als seus proscrits, ha escrit: "Els mitjans amb notícies falses (el fallit 'The New York Times', 'NBC', 'ABC', 'CBS', 'CNN') no són el meu enemic, són l'enemic del poble nord-americà".

Poc després d'una roda de premsa caòtica de gairebé hora i mitja en la qual es va centrar bàsicament a discutir i enfrontar-se amb els periodistes, Trump va tornar a l'atac amb un altre tuit en què insistia en la "falsedat" dels mitjans i la seva "deshonestedat".

Tot i que el president nord-americà ha tingut els mitjans de comunicació ficats entre cella i cella perquè considera que no van cobrir objectivament la seva campanya a la Casa Blanca, és la primera vegada que utilitza un terme amb connotacions bel·licistes com 'enemic'.

Segons el diari 'The New York Times', el controvertit Richard Nixon va ser l'últim president que el 1972 va titllar l'anomenat 'quart poder' d''enemic' en un moment en què estava assetjat pel Watergate, les revelacions d'una investigació periodística de 'The Washington Post' sobre l'espionatge del Partit Demòcrata i que va acabar amb la dimissió de Nixon.

stats